Mijn favorieten

Meer aandacht voor wonen, meer resultaat!

Uw woning succesvol verkopen? een goed begin is het halve werk.


Onze kundige mensen beschikken over een transparante en professionele werkwijze. Wij zijn ervan overtuigd dat onze werkwijze en persoonlijke benadering bepalend is voor een doeltreffende verkoop in de huizenmarkt van vandaag.
 

HET VERKOOPTRAJECT


Stap 1. Waardebepaling
In uw relatie met een makelaar draait het uiteindelijk om 3 dingen: vertrouwen en communicatie en presentatie. Daarom nemen wij graag de tijd om persoonlijk met u en uw woning kennis te maken. 
Omdat wij de lokale en regionale woningmarkt van binnen en buiten kennen, kunnen wij de waarde en de courantheid van uw woning glashelder vertalen naar een realistische vraagprijs. Bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, marktposities en alle verdere lasten & lusten die aan uw pand verbonden zijn; wij wegen ze allemaal vakkundig mee.

Stap 2. Het persoonlijk verkoopplan
Aansluitend stellen wij een persoonlijk verkoopplan voor u op. samen een optimale verkoopstrategie voor uw woning uitstippelen. In overleg met u bepalen wij hoe wij uw woning optimaal op de woningmarkt kunnen aanbieden. Zo stemmen wij de manier van presenteren af op de te bereiken doelgroep. Van stille verkoop tot een intensieve verkoopcampagne. Door ons uitgebreide netwerk hebben we tal van ingangen bij kandidaat-kopers. Wij screenen niet alleen ons eigen woningzoekende bestand, maar brengen uw woning tevens onder de aandacht bij alle NVM-makelaars. Uw woning wordt aangeboden op onze eigen website en www.funda.nl. Tevens maken we gebruik van social-media en presentaties die geschikt zijn voor mobiele telefoons en ipads. zie ook verkooppromotie en verkooppresentatie.

Stap 3. Bezichtigen van uw woning
De kandidaat koper leiden wij ongestoord rond door uw woning. Natuurlijk staan wij ze vakkundig te woord en peilen hun interesse. Na afloop ontvangt u van ons een kort verslag over de eerste indruk, de eerste reactie op de vraagprijs en de mogelijke koopbereidheid van de kandidaat-koper. Wel zo prettig om meteen te weten waar u aan toe bent.

Stap 4. De prijsonderhandeling
In goed overleg met u onderhandelen wij namens u met de kopende partij. Uiteraard gebaseerd op onze gedegen marktkennis en ruime onderhandelingservaring. Ons doel? Een maximaal verkoopresultaat. Daarnaast houden wij de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden scherp in de gaten.

Stap 5. Het voorlopige koopcontract
Nadat er (mondeling) overeenstemming is over de prijs en de aanvullende voorwaarden stellen wij een koopcontract op. Nauwkeuring checken wij daarbij alle afspraken, zoals de prijs, de overdrachtsdatum en de lijst van zaken. Zodra de wettelijke bedenktijd is verstreken, is er sprake van een bindende overeenkomst.

Stap 6. De notariële akte
Vervolgens wordt de officiële koopakte voor u opgesteld door de notaris. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemaakte afspraken nauwkeuring, duidelijk en juridisch juist zijn weergegeven. Ook de eventuele lopende garanties op de woning worden overgedragen aan de koper. Een geruststellende gedachte.

Stap 7. De eigendomsoverdracht
Aansluitend begeleiden wij u bij de feitelijke overdracht. We lopen samen met de kopende partij de woning nogmaals na. Na deze laatste inspectie is het tijd voor de notarële afwikkeling. Na controle en goedkeuring tekent u de akte van levering.

Stap 8. De sleuteloverdracht
Tot slot draagt u de sleutels over aan de nieuwe bewoners. De verkoop is rond en u kunt met een gerust hart naar uw nieuwe woning.